Austin, Texas, 15 maart 2016 – Lifesize, een wereldwijde leverancier van bekroonde audio-, web- en videoconferencing-technologie, kondigde vandaag aan dat het zijn gratis chat-functionaliteit in Lifesize Cloud heeft uitgebreid. Door het verbeteren van 1: 1-chat en de invoering van groeps-chat is Lifesize Cloud nu een oplossing die samenwerken op afstand nog completer maakt.

De nieuwe groeps-chat maakt het mogelijk om buiten het gebruik van de virtuele kamer contact met elkaar te hebben. Het helpt teams met brainstormen en het gezamenlijk oplossen van problemen, daarnaast kan men vragen efficiënter aanpakken. Als men een vraagstuk verder wil bespreken dan kan men met één klik direct een videoconference opzetten. Om de vaart te houden in projecten kunnen deelnemers aan meerdere chats deelnemen en kan men oudere chats terug lezen.

Voorbeelden van hoe Lifesize groeps-chat de productiviteit kan verhogen:

  • Voor Project Teams: Combineer brainstormsessies met ad-hoc en geplande gesprekken en vergaderingen binnen een omgeving.
  • Voor interne communicatie: versterken van de bedrijfscultuur en het moreel van medewerkers door het verbeteren van de communicatie mogelijkheden. Medewerkers zullen zich meer verbonden voelen.
  • Individueel gebruik: Chat met collega’s altijd en overal om uw productiviteit te verhogen.

“De wereldwijde conferencing markt voor cloud-gebaseerde oplossingen vertegenwoordigt een waarde van $9,4 miljard en is extreem gefragmenteerd. Op dit moment betalen bedrijven een premie voor inconsistente ervaringen, trage adoptie, verminderde productiviteit en verhoogde veiligheid risico’s zegt Craig Malloy, Lifesize CEO. “De uitbreiding van onze gratis chatfunctie verstevigd onze positie van Lifesize Cloud als een vooraanstaande all-in-one oplossing die de elementen samenwerken op afstand combineert tot een krachtige oplossing.”

Naast de chat functionaliteit breidde Lifesize zijn opname functionaliteit, Lifesize Cloud Amplify,  verder uit. Gebruikers van deze browser-gebaseerde app kunnen nu nog makkelijker hun sessie opnemen. Tevens kan men direct  vergaderingen, trainingen, berichten en nog veel meer met hun team en andere collega’s delen door middel van hun eigen videotheek.

Meer informatie over Lifesize Cloud. Neem contact op met Video For Conference of probeer het nu twee weken gratis.