Almere, 29 februari 2016 – De nieuwste versie van de StarLeaf Cloud maakt het mogelijk dat videoconferenties rechtstreeks worden gepland van Microsoft Outlook.

StarLeaf Cloud 2.4.0 is onlangs uitgerold en met deze laatste uitgave is de nieuwe StarLeaf scheduling plugin voor Outlook beschikbaar gesteld. De plugin maakt het mogelijk voor StarLeaf gebruikers om vergaderingen met StarLeaf Cloud rechtstreeks vanuit hun Microsoft Outlook e-mail cliënt te plannen.

Niet alleen kunt u een andere StarLeaf gebruiker of vergadersystemen maar zelfs niet StarLeaf gebruikers of personen die niet beschikken over een videoconferencing oplossing. De uitnodiging voor de vergadering wordt gegenereerd door de StarLeaf Cloud met een eenvoudige uitleg van hoe u kunt deelnemen. Het is zelfs mogelijk om via de telefoon deel te nemen, voor als u bijvoorbeeld onderweg bent.

Het installeren van de Outlook-plugin is eenvoudig. U kunt deze hier gratis downloaden. Eenmaal gedownload, ziet u een ‘New Video Meeting’ icoon toegevoegd aan uw Outlook-werkbalk. Klik op het icoon en voer vervolgens de e-mailadressen in van de personen met wie u zou willen vergaderen, samen met de tijd en de datum. Zodra u klikt op ‘verzenden’ en uw genodigden hebben uw videovergadering uitnodiging geaccepteerd, zal de videoconferentie verschijnen in hun Outlook-agenda, net als een normale agenda-item. Zo simpel is het.

Vragen met betrekking tot de nieuwe Outlookoplossing van StarLeaf. Neem contact met ons op.