Polycom en Skype for Business

In Nederland alleen al maken meer dan twee miljoen mensen gebruik van Skype for Business of Microsoft Lync. Skype for business is ontwikkeld voor persoonlijk gebruik op je laptop of PC met goede videochat en mogelijkheden om op afstand samen te werken.  Wanneer je echter met Skype for Business in een vergaderzaal wilt gaan werken zullen de webcam en de speakers van je PC niet volstaan. De presentatiemogelijkheden en de videokwaliteit van Skype for Business voldoen in veel gevallen niet aan de behoefte. Daarnaast vraagt het hosten van videoconferences met meerdere deelnemers in hoge resolutie een enorme CPU capaciteit. Deze capaciteit is meestal niet beschikbaar  binnen een on-premise Lync omgeving  en Microsoft biedt deze ook niet aan binnen Office365.

Al jaren werken Polycom en Microsoft nauw samen om de beste oplossingen te ontwikkelen voor de Skype for Business omgeving. Meer dan 40 oplossingen heeft Polycom beschikbaar momenteel beschikbaar. Zo komen bijvoorbeeld meer dan 70% van de telefoons die gebruikt worden binnen de Skype for Business omgeving bij Polycom vandaan. De integratie van de Polycom videosystemen met de Microsoft omgeving is ook ongeëvenaard. Dit komt mede omdat de ontwikkel teams van Polycom en Microsoft heel nauw samenwerken.

Video For Conference biedt u de mogelijkheid om de Skype for Business omgeving te koppelen aan de videoconferencing systemen in de vergaderruimte of uw Skype for Business  omgeving uit te breiden met apparatuur voor in de vergaderruimte. U kunt dan kan vanuit de Skype for Business  Buddy list door de gebruiker bij een videochat betrokken worden. Hierbij wordt de multi-point sessie nog steeds gehost binnen de Lync/Skype for Business omgeving. Een alternatief is het gebruiken van een publieke cloud dienst, als Lifesize Cloud, BlueJeans of StarLeaf. Voor vergaderingen kunnen dan zowel Skype for Business gebruikers, deelnemers uit de vergaderruimte of externen eenvoudig meedoen met de videoconference.